PRESSMEDDELANDE 20170929

DalecarliaGrowth investerar i mjukvaruföretaget 1tCompany

DalecarliaGrowth investerar en miljon kronor i Falubaserade 1TCompany, som har utvecklat en molnbaserad tjänst för felhantering i applikationer. I emissionen på totalt två miljoner kronor deltar också AlmiInvest. Investeringen ska användas till marknadsintroduktion av tjänsten.

 

 

Jonas Gauffin & Lars Ahlgren

CodeRR automatiserar felhanteringen för applikationer baserade på Microsofts populära plattform .NET. Tjänsten lanserades som öppen källkod i slutet av förra året och finns redan tillgänglig för gratis nedladdning och utvärdering. 1TCompany är nu redo att lansera tjänsten med utökad funktionalitet redo för driftsmiljöer.

  • Efter många år som utvecklare, vet jag att man spenderar åtskilliga timmar på att hitta och analysera fel som uppkommit. Det var så jag fick idén till att skapa ett verktyg som automatiserar hanteringen av fel så att jag kan fokusera på bättre lösnings-kvalitet, säger Jonas Gauffin grundare till 1TCompany och skapare av CodeRR.

När fel uppkommer i applikationer så måste ofta en utvecklare rätta till felet snabbt och enkelt. Idag sker detta genom att manuellt gå igenom programkod för att försöka identifiera felet. CodeRR är ett verktyg som automatiskt upptäcker, analyserar och kan ge förslag på åtgärd.

  • CodeRR har stora möjligheter att kvalitetssäkra applikationer. Men CodeRR kommer också att rationalisera driftsmiljön i .NET-världen och ge flexibilitet och spara resurser för företag och organisationer, säger Lars Ahlgren med långvarigt förflutet på Microsoft och managing partner på 1TCompany.

 

  • Denna typ av produkt är en skalbar digital affär och har möjlighet att komma ut på en global marknad. Det är väldigt kul att vi kan hitta företagare i Dalarna med denna inriktning och potential, säger Johan Peters delägare Dalecarlia Growth

 

För ytterligare information kontakta:

 

Johan Peters, Dalecarlia Growth tel 070 7600030, mail johan.peters@dalecarliagrowth.se

Jonas Gauffin, grundare till 1TCompany tel 070 693 08 21 mail jonas@onetrueerror.com

Lars Ahlgren, managing partner 1TCompany tel +44 780 188 12 97 mail lars@onetrueerror.com

Håkan Alfon, investment manager Almi Invest tel 070 658 83 13, mail hakan.alfon@almiinvest.se
 

Om 1TCompany

1TCompany startades 2017 i Falun av Jonas Gauffin och Lars Ahlgren. Affärsidén är att förse programutvecklare med smarta verktyg som höjer kvalitet och effektivitet i deras arbete. Den primära plattformen är Microsoft-baserad vilket Jonas har mångårig erfarenhet från som utvecklare för stora som små organisationer. Jonas är skapare av produkterna och tjänsterna som nu lanseras kommersiellt. Lars har en långa erfarenhet från Microsoft i ledande internationella positioner på flertalet marknader med olika kundsegment.

www.coderrapp.com

 

Om DalecarliaGrowth

Dalecarlia Growth, som är ett privatägt riskkapitalbolag, ska genom sin regionala satsning bidra med tillväxt i Dalarna. Dalecarlia Growth investerar företrädesvis i regionala bolag endera i samband med tillväxtkapital eller generationsväxling. Dalecarlia Growth har sitt säte i Borlänge.

Genom att Dalecarlia Growth ägs och drivs av personer som själva har en lång bakgrund inom företagande inkluderar vårt erbjudande inte bara kapital utan även kunskap till bolagen vi väljer att investera i. Vi arbetar aktivt med att analysera och föra diskussioner med intressanta bolag.

www.dalecarliagrowth.se

 

Om Almi Invest

Almi Invest (www.almiinvest.se) är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almikoncernen.